17-годишният ученик, който пострада тежко при катастрофата с камион в Айтос, се нуждае спешно от кръв. 

Съученици на Октай започнаха акция по кръводаряване. Единадесетокласникът е с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, в реанимацията на бургаската болница. Момчето е ранено на тротоара, докато се прибира у дома, от отломките на камиона.

Учители и съученици от Техникума по механотехника отправиха призив към всички, които могат да помогнат за спасяването на живота му да дарят кръв в Центъра в Бургас.

„Организирано, добро дете. Не само, че няма никаква вина, то се е оказало на едно неподходящо място. Дете, за което тепърва животът започва, трябва да помогнем! Много спешно, много спешно е! Той е на операционната маса. Една капка кръв може да реши неговия живот!“, коментира медицинската сестра в училището Станка Кушева. 

С минута мълчание започна учебната година в училището на 9-годишния Джелил, останал под гумите на камиона два дни преди да влезе в клас. 

Няма контрол върху тировете, които минават през Айтос, макар че три институции трябва да следят претоварени ли са те. Мнението е на експерти, които намират в това причината за многото катастрофи в участъка. "Черната отсечка" досега е отнела живота на над 20 души, последните жертви бяха баща и двете му деца.

"Над 90% от зърновозите са претоварени - вместо 40 тона, те се движат с 50-55 до 60 тона, което става една неуправляема ракета. Разбира се, има неофициално и чадър над тези фирми, да не бъдат притеснявани", каза Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадали от катастрофи.

Дори и ТОЛ системата да засече претоварване на камион, заради липсата на единен орган, наложени глоби няма, твърди още експертът.