Начо Пантелеев, предизвикал катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, беше привикан в полицията. Той обаче не беше задържан, а беше отведен за разпит във връзка със среднощната акция, която се проведе в дома му по сигнал, че има оръжие.

Полицаите не са намерили нито оръжие, нито други незаконни вещи в дома му. На Пантелеев е забранено да напуска страната и да шофира, но е на свобода.

Катастрофата, при която в събота загина Ферарио Спасов, стана на прав и широк пътен участък в посока София, при мокър асфалт и засилен трафик. 24-годишният шофьор е с 16 месеца стаж и е карал мощната германска кола. Шофирал е с много висока скорост – около 150 км/ч, твърдят свидетели.

Междувременно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов извика на разговор прокурора Йордан Кожухаров, пуснал шофьора с мярка за неотклонение „подписка“.

„Няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Основното нарушение, за което сме повдигнали обвинение, е загубата на контрол поради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала и колата се е отклонила при изпреварване вдясно, и се е реализирало ПТП-то“, каза Кожухаров от Окръжната прокуратура на Велико Търново, преди да влезе при Сарафов.

По материала работиха Мариана Трифонова и Канна Рачева.