Настаниха в болница заради влошено здравословно състояние обвиняемия кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Тя беше отведена с вериги на краката.

Иванчева е настанена в болницата на затвора тази сутрин. Тя и един от адвокатите ѝ са чели делото, когато ѝ станало лошо, уточниха за bTV от защитата на временно отстранения кмет.

Ще бъдат направени изследвания, за да се изясни кое от заболяванията ѝ се е активирало.

През юни специализираният съд отказа да наложи по-лека мярка за неотклонение на Иванчева с мотива, че се е опитва да влияе на разследването.

На профила на Десислава Иванчева беше публикувано съобщение, според което тя е приета за една седмица с цел да се изследва тумор на хипофизата ѝ, който има от две години.

„Силно се надяваме туморът да не се е увеличил, но е възможно, като имаме предвид болките в главата ѝ, от които отдавна се оплаква, огромния стрес, който преживя от показния арест, и престъплението по набеждаване за подкуп, извършено срещу нея и Биляна Петрова, унижението в съдебните зали и медиите, както и пребиваването в отвратителните условия в ареста”, пише в съобщението.

Публикувано е и видео, на което се вижда влизането на Иванчева в болницата.

„Вижте във видеото как е окована Деси Иванчева – като Ханибал Лектър, само маската са пропуснали, но пък я бяха наплашили достатъчно, като ѝ бяха забранили да говори”, пише в съобщението.

Снимка: FB/Десислава Иванчева

По-късно днес ще бъде внесена подписка, адресирана до правосъдния министър Цецка Цачева, за пускането на свобода на Иванчева и Петрова, за самоотвод на спецпрокуратурата и за започване на независимо разследване.