67-годишен мъж уби сестра си при скандал в Омуртаг. Той е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура–Търговище. Мъжът е задържан, като срокът ще бъде удължен до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, съобщи БТА.

Малко преди обяд днес, в центъра на Омуртаг, 67-годишният мъж и неговата 62-годишна сестра се скарали. Двамата спорили известно време, след което мъжът извадил нож и наръгал жената пред очите на множество граждани. Вследствие на това тя починала.

Мъжът ще бъде обвинен за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11 от Наказателния кодекс. Прокурорът по делото ще настоява съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо 67-годишния мъж. Работата по изясняване на детайлите около случая продължава. 

В края на август в Омуртаг 21-годишна жена беше убита от мъжа, с когото е живяла на семейни начала. Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Обвиняемият 28-годишен мъж е в ареста.