30% от изследваните за денонощие и у нас са с положителен тест за  коронавирус. Броят на настанените в болница приближава 3000.

На този фон в една от първите червени зони с най-много заразени на глава от населението – Пловдив, общинският  съветник Кирил Търев отпразнува рождения си ден с колеги и приятели на шумен среднощен купон.

Заради купона по случай рождения ден на общинския съветник в ресторант съседите подават сигнали на тел. 112, но без резултат.

Ивайло Спасов подава сигнал до всички институции, възмутен от отговора на полицаите на място. Мъжът разбира, че партито е на хора от местната власт.

В телефонен разговор рожденикът обясни, че това е било парти изненада, съжали че са се увлекли и са продължили до късно.

„Превърна се в хубав рожден ден благодарение на мои приятели. Аз не мисля че съм направил нещо лошо, че съм се събрал за 30-ия ми рожден ден с 70 човека в заведение за 400 човека, всички мерки бяха взети“, твърди общинският съветник Търев.

От ресторанта с обичайно работно време до 23 ч. казват, че отдали под наем заведението за вечерта.
„Бяхме помолени за организиране на частно мероприятие… като изрично е записано, че трябва да приключи в 23:30“, казва управителят на ресторанта Деян Найденов.

Отговорност за партито пое приятел на общинския съветник.

„Той не искаше да празнува рожден ден, аз исках да бъде изненада и организатор бях аз, стари приятели сме с баща му“, обясни Юри Гъдов.

Заради купона, продължил до ранните утринни часове, от Кризисния щаб забраниха и на ресторантите да работят след 23:30 ч., а заведението с нощния купон е глобено 3000 лв.

Заболелите в Пловдив се увеличават – за последното денонощие случаите са 255.