24-часова полицейска акция срещу битовата престъпност започна на територията на Кърджали и Пазарджик.

Проверяват се и лица, за които има данни, че са свързани с изборната търговия. Общо 9 лица са задържани на териториите на двете области.

Четирима са задържаните в Кърджали, никой от тях обаче не е свързан с купуването и продаването на гласове. Открити са четири незаконно притежавани ловни пушки, както и 360 патрона. Предотвратена е и измама за купуване на стоки онлайн. Това се е случило в момент, в който клиент е трябвало да заплати стока, която не съществува в куриерска фирма.

Сред задържаните беше и баба, която укривала внучетата от майка им. Тя обаче вече е освободена, а децата са върнати на майката.

Полицейски патрули завардиха изходите на Кърджали. В акцията се включиха над 100 униформени, заедно  с  полицейско  куче , обучено да  открива наркотици. А в ромската махала влезе жандармерия. При проверката на пътя бяха задържани няколко шофьори, единият от които опита да избяга, но след гонка бе задържан.

Той не се е подчинил на ясно подаден сигнал, последван е от полицейски автомобил и в последствие на изграден контролно-пропускателен пункт  в кв. „Възрожденци“ е бил установен.

А в Пазарджик полицията влезе в ромския квартал „Изток“. Някои признават, че в квартала вече се върти изборна търговия.

В хранителен магазин униформени търсят тетрадка за вересии, но се оказва, че има само две бележки. До ранния следобед при специализираната полицейска акция в Пазарджишко са задържани 5 лица.