Вече е ясно кога ще се проведат консултациите с парламентарните групи. Това ще се случи на 23 юли, петък, съобщиха от президентството.

В съответствие с Конституцията Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 46-ото Народно събрание преди да връчи първия мандат на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях.

Разговорите на "Дондуков 2" с партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", са първи и са насрочени за 9 ч. Час и 15 минути по-късно в президентството са поканени представители на втората парламентарна сила - коалицията ГЕРБ-СДС.

От 11:30 ч. е предвидено Румен Радев да разговаря с "БСП за България". След тях, в 13:30 ч. са поканени представители на "Демократична България".

Предпоследни  на „Дондуков 2“ трябва да дойдат от „Движението за права и свободи“. Шести и последни са от най-малката парламентарна група. Разговорите с "Изправи се БГ! Ние идваме!" са с начален час 16.

Събитията на „Дондуков 2“ следете на живо в извънредни емисии и онлайн на страницата ни btvnovinite.bg, както и по bTV Радио през целия ден.