Президентът Румен Радев пристигна в град Шипка, където се отслужва благодарствен молебен в храма "Рождество Христов". Той нарече отмяната на официалните чествания на Шипка манипулация. 

"Оказа се че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите. Честити празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка", каза държавният глава.

Държавният глава заяви, че не вижда конфронтация между институциите, а битка за България и по-доброто бъдеще на гражданите.

По традиция кулминацията на тържествата днес е на паметния връх Шипка. По препоръка на Националния оперативен щаб от вчера обаче тази година официалните тържества бяха отменени основно заради вълната от грип и случаи на морбили и хепатит А на места.

Радев поздрави всички българи, които носят в сърцата си България и свободолюбивия дух. Президентът ще се качи на Паметника на свободата, където ще поднесе цветя в 11 ч.

Председателят  на НС Цвета Караянчева също е там.