Журналистът Иван Гарелов представи новата си публицистична книга. "Неизпратените писма до Маргарита" разказва за преживяното от телевизионната легенда в професионалния му път.

„Моята дъщеря, която ми е редактор, има една много интересна мисъл. Тя изчете всичко това и каза – аз открих за себе си, че политиката не е на добри и лоши хора, а един живописен път, малко друсащ, на държавообразуването“, каза Гарелов.

Президентът Румен Радев бе сред гостите на представянето на книгата.

"Гражданската позиция на Иван Гарелов невинаги беше „прощавана“, но затова пък той се превърна в един от най-ярките публицисти на нашето време", каза той.

В приветствието си към автора и гостите държавният глава посочи, че основната причина за успеха на публициста, освен всепризнатия му професионализъм, са гражданската съвест и смелост, „изковани“ при множество документални филми и лично присъствие в горещи зони на остри военно-политически сблъсъци и конфликти.

„Именно в тях Иван Гарелов ясно показа, че ако искаме да градим по-добър свят, са нужни смелост и отговорност, така че да поставим истината и ангажираната позиция над всякакви рискове и заплахи“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че Иван Гарелов е успял да превърне предаването „Панорама“ в своеобразна институция.

„В трудните времена, когато нашата демокрация още прохождаше, немалко политици сверяваха своя часовник със „стрелките“ на Гарелов“, заяви Радев.

Президентът изрази убеденост, че ще има още „неизпратени писма“, защото дългият творчески и професионален път на автора им няма как да бъде събран между двете корици само на една книга.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!