Президентът Румен Радев е обсъдил днес предприетите мерки за изпълнение на конституционните задължения на Българската армия при продължаваща епидемична обстановка, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

В срещата са участвали вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директорът на Дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната - бригаден генерал Станимир Христов.

Обсъдено е било осигуряването на непрекъснатост на носенето на бойни дежурства, както и своевременно медицинско наблюдение и лечение на личния състав.

Президентът Радев е заявил, че от първостепенна важност е запазването на здравето и живота на личния състав, за да могат Въоръжените сили да продължат да изпълняват функциите си при всякакви условия.

Министърът на отбраната и началникът на отбраната информираха за прилаганите и набелязани мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в Българската армия и недопускане на загуба на отбранителни способности.