Старт на кампанията „Българската Коледа” даде от Университетската болница в Стара Загора президентът Румен Радев. Над 2 милиона и 600 хиляди лева  бяха събрани за децата, които се нуждаят от рехабилитация и лечение миналата зима.

Теодор Колев е едно от децата, до които е достигнала „Българската Коледа”. Момченцето страда от  двустранна невросензорна загуба на слуха.

За да може да чува с апаратче, Теди е минал през две операции. А за да може да говори трябва да посещава всекидневно логопед. Сеансът при логопед е с продължителност 45 минути и струва 20 лева. И тук се намесва „Българската Коледа”.

„Отпуснаха 1200 лева, от които 1/3 отидоха за възстановяване на стария апарат , а другите всичките отидоха за рехабилитация слухово-речева с логопед, от което съм много доволна”, споделя майката Мария Койчева.

16-тото издание на „Българската Коледа” тази година ще подпомогне децата с тежки увреждания и заболявания.  А на Рождество bTV ще излъчи големият благотворителен концерт на кампанията.

„Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри. Но има редица заболявания, където това е недостатъчно. Трябва едно продължително лечение, където трябва социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания”, заяви президентът Румен Радев.

„Подкрепяме кампанията, независимо дали излъчваме концерта или не, защото тя работи, тя помага на хора в нужда, тя помага на семействата, тя помага на лекарите да свършат своята работа”, отбеляза Венелин Петков – директор на „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV.

Всеки може да сътвори коледно чудо. Достатъчно е да изпрати ЕС ЕМ ЕС на кратък номер 1117 или да позвъни на телефон 0900 1117.