Днешният ден няма да има нищо общо с вчерашния. През следващите часове ще се задържи предимно слънчево. Температурите ще бъдат много по-високи от тези, които имахме вчера. Максималните ще бъдат между 23 и 28 градуса в по-голямата част от страната.

През деня над Западна и Централна България ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци, но на малко места ще има краткотрайни валежи. В източните райони вятърът от север все пак ще се усеща, там по-често ще бъде умерен.

Снимка: bTV

В събота и неделя места с валежи няма да липсват. Но времето в съботния ден ще бъде много по-хубаво в сравнение с това в неделя.

Снимка: bTV

В събота ще има много слънчеви часове и малко места с краткотрайни валежи. В събота температурите следобед ще бъдат между 24 и 29°.

В неделя, 21 юни, в 19,38 ч. настъпва Астрономическото лято. Продължителността на деня е 15 часа 19 мин. и 32 сек.

Снимка: bTV

В неделя ще вали на много места. Температурите ще се понижат. Между 22 и 27 градуса ще показват термометрите в неделния следобед.

Хубав е тази година месец юни за море. Но през почивните дни и там ще има места с валежи.

Вероятността за дъжд по морето в събота е малка, а слънцето ще бъде щедро. Температурите следобед ще бъдат между 24 и 26 градуса, на морската вода - около 22.

В неделя ще вали и по морето. И ще захладнее. Дневните стойности ще бъдат между 22 и 24 градуса. Морското вълнение е умерено.

В планините времето няма да бъде подходящо за туризъм тази събота и неделя.

Дори и в събота, когато ще има повече слънце, там ще има условия и за гръмотевични бури и краткотрайни валежи. На 2000 метра температурата следобед ще бъде 10 градуса, на 1200 м – 16 градуса

В неделя ще има валежи и ще бъде по-студено. Дори в по-ниската планина максималната температура ще бъде 13 градуса.

Каквото и време да ни предложат почивните дни, те си остават почивни и ще бъдат много хубави.