Днес над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици. Над Западна България облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен, в Северна България -  временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

 

По  Черноморието ще е предимно облачно, с преминаването на студения атмосферен фронт, ще има краткотрайни, но интезнивни валежи и гръмотевична дейност. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Преди обяд южният вятър ще се ориентира от запад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

 

  В планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. Главно в Родопите ще има и гръмотевична дейност. След пладне валежите в повечето райони ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по билата - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

 

През нощта валежите ще спират. Утре облачността ще е променлива, често значителна и на много места в Южна и Източна България слабо ще превали. Ще духа слаб, в Северна България – до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните -  между 11° и 16°.

 

В четвъртък времето ще се задържи без съществена промяна, с променлива, по-често значителна облачност, на отделни места - с краткотрайни превалявания. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен.

В петък и събота - югозападен вятър и затопляне, по-чувствително втория ден, когато вятърът  ще се усили, особено в Източна България и на север от планините.  Вероятността за валежи е малка. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна през първия ден.

През нощта срещу неделя  и в неделя  от запад на изток ще превали, на места и ще прегърми. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен и ще започне понижение на температурите.