През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ в Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони и облачността ще се разкъса. В Източна България ще духа  силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания. Минимални температури - между минус 13° и минус 8°, на морския бряг - между минус 5° и минус 1°.

 

Утре спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно,  до обяд и в северните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още  сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната и северното крайбрежие. Ще духа слаб, в Източна България - умерен западен вятър. Максималните  температури  в повечето места -  между минус 5° и 0°.

В планините ще духа до умерен, по най-високите върхове -  силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра ще е минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

     

 През нощта срещу четвъртък намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат. В четвъртък в повечето райони ще духа  умерен запад-северозападен вятър. Ще преобладава слънчево време. Максималните температури в много райони ще са малко над нулата, все още отрицателни  на места в Източна България. През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от югозапад и сутрешните температури ще са по-високи. През деня, с южния вятър, ще се затопли още, вече и в Източна България. Ще има и слънчеви часове, но от северозапад облачността ще се увеличава и привечер в северозападните райони е възможно да превали дъжд, в планините – сняг.

В събота  -  усилване на вятъра от северозапад и отново застудяване. На  места ще превали сняг, в равнинната част от страната временно - дъжд, който с новото понижение на температурите, ще преминава в сняг. В неделя в повечето райони валежите ще спрат. Все още ще превалява на места в Източна България. Вятърът ще отслабне.