Прокурори са влезли в сградата на администрацията на държавния глава, обяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово.

Снимка: БГНЕС
Единият претърсван кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев. Акцията е свързана с две отделни производства - за търговия с влияние (т.е. вероятно по отношение на секретаря по правните въпроси Пламен Узунов - б.р.) и друго, което е на Военно-окръжна прокуратура.

Гешев даде повече подробности за второто разследване: "По едно от делата на Военно-окръжната прокуратура съветник на президента представя доброволно материали с гриф по Закона за защита за клас информацията, твърди, че си ги е намерил в касата. Логично е разследващите да видят какво още има в тази каса – едва ли може да се разчита на добрата воля на това лице, след като няколко пъти е разпитвано и на 3-4 път предоставя материали, които са нерегламентирано изнесени от Държавна агенция „Разузнаване“.

Снимка: БГНЕС
Официално от "Дондуков" 2

От президентството изпратиха кратка позиция до медиите със следното съдържание: "Днес в 9:00 часа представители на прокуратурата, Министерството на вътрешните работи, Бюрото за защита на свидетелите и поемни лица са представили разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд за претърсване на кабинети в президентската институция. Информация за действията си дължи на обществото прокуратурата".