40-годишна жена има нужда от помощ за спешна операция. Десислава Гичева страда от рядко заболяване. За да бъде направена необходимата операцията, тя се нуждае от 75 хиляди евро.

След падане на заледен тротоар през януари 2021 г. Десислава веднага изпитва силна болка в кръста. С много усилия успява да се прибере.

„Човек разбира, че за част от секундата може да му се преобърне животът. Може да стане зависим, да чака да го обслужват. Става затворник във вкъщи и в собственото си тяло“, каза Десислава Гичева.

Снимка: bTV

Следват срещи с множество лекари. Първият невролог установява, че жената няма коленни и ахилесови рефлекси и на двата крака. Тя не може да стои права за повече от 5 минути и седнала повече от 30 минути.

При пореден ЯМР през ноември 2022 година е разчетена периневрална киста на Тарлов.

В момента единственият ѝ шанс е операция в Кипър, тъй като в България няма неврохирург, който да извършва такава.

„След първата хоспитализация минах на бастун, защото губех опора в краката. Там ми обещаха, че след тяхното лечение и физиотерапия аз ще махна бастуна. И аз го махнах“, посочи тя.

Дъщеря ѝ е постоянно до нея.

„Помагам ѝ с носене на храна, раздигане на масата и най-обикновени неща, които тя не може. Както ние като малки сме имали нужда от тези родители, сега е обратното. Ние се грижим. Кой друг?“, каза Пламена, дъщеря на Дсислава.

Мъжът до нея работи по 12 часа всеки ден.

Снимка: bTV

„Честичко ѝ казвам, че я обичам, че ще преминем през това изпитание и ще остане зад гърба ни и просто ще си живеем като нормални хора“, обясни Веселин.

Снимка: bTV

Другата събота в столичен клуб ще се проведе благотворителен концерт за Десислава. Там ще се продават играчки, които тя прави у дома.

Снимка: bTV

„Моля, който има възможност, да ми помогне да си върна живота“, каза още Десислава Гичева.

Можете да подкрепите Десислава:

Дарителска сметка:

Банка ДСК

IBAN - BG86STSA93000030221511

BIC: STSABGSF

Титуляр: Десислава Гичева

Фондация „Павел Андреев“:

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-desi-v-lechenieto-na-ryadko-zabolyavane