Допълнителни 5% увеличение на възнагражденията на служителите на МВР е обещал премиерът. Това става ясно след поредната среща на синдикатите с министъра на вътрешните работи.

Днес Христо Терзийски се срещна със синдиката на огнеборците. Така на практика, служители от системата ще получават 15 процента увеличение от началото на следващата година.

Те настояват за 30 на сто, каквото получиха държавни администрации и служители за първа линия в борбата с COVID-19.

Борисов се обърна задочно към президента във "Фейсбук".

"На лекарите 600 лева увеличение, на болниците,  на сестрите- 360 лв., санитарите - 120 лв. това са 237 милиона, вкарваме в болниците, за да знаят за какво се бият. Да спасяват животи и показваме уважението си към тях. Това ще стигне за 20 хил. сестри и специализирани работници, 18 хил. лекари, 12 хил. санитари. След април ще има ваксини, ще има лекарства. Вертикално ще се издигнем, защото ще спасим хората, ще спасим бизнеса, ще спасим всичко. Малко смирение няма ли. Да отидеш да награждаваш и да кажеш да си отида, ама кой да дойде?! Оня есемеса, той пръв се скри у болницата. Мога да ти отговоря така, ама защо, бе човек. Дай 2-3 месеца, април. Ще биете, ще управлявате, като сте силни, ако не сте - ще стане обратното. Пари ви гарантирам до следващия ноември ще има", каза премиерът.