"Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато се отчаят, те вадят тази тема. ДПС е партия, която си има почетен председател и председател и етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе - особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно".

Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинга на Националния оперативен щаб.

„ДПС ни  подкрепиха  в няколко момента -  за купуването на F-16, евроатлантическите решения и Истанбулската конвенция. Започнал съм да печеля изборите чисто мажоритарно сам в София - без партия, без нищо. Ердоган тогава не знам и той ли беше кмет, или какъв е бил, за да кажат, че аз съм протежето му тук. Аз съм побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал, каквото ми е дал досега като доверие“, добави той.

По думите на премиера България води възможно най-добрата политика и дипломация спрямо Турция.

„ЕС даде на България правото да домакинства на срещата ЕС-Турция. Спомнете си Харманли, Овча купел, "Солунска" - десетки, стотици нелегални мигранти. Препятстваме с турски, български и гръцки митничари това. Имаме нулева нелегална миграция, заради споразумението Българи - Турция, изцяло в наша полза е“, припомни Борисов.

Борисов отхвърли твърдението на Радев за негова връзка с депутати от ДПС и с турският президент - Ердоган. 

"Да се вкарва президента на друга държава в един вътрешно махленски спор, недопустимо е. Аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа. Мога. Какво общо имам с Пеевски", попита той. 

"Години не съм го виждал. Видят ли, че спихват, като нямат идеи, започват с темите за бюджета, че е съкрушителен и т.н.", коментира още премиерът.