Премиерът Бойко Борисов на среща в Министерски съвет с представители на транспортния бранш у нас.

На разговора присъстват още министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ.

Превозвачите искат мерки за решаване на проблемите в транспортния сектор и заплашват с протести заради въвеждането на тол системата.

Те заплашват да блокират пътища и гари в страната в понеделник, 13 януари заради цените и обхвата на тол таксите. Прогнозите на сектора са, че ще бъдат засегнати над 60 населени места. Ще се включат 3000 автобуса и 2000 тира. Дали ще се стигне до този сценарии – зависи от срещата.

В Министерски съвет имаше и представители на силовите структури. Все още официална информация няма дали министърът на околната среда Нено Димов и водите ще подаде оставка след вчерашното му задържане.

Пред БНР министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи акцията като „показно убийство“. Източници на bTV съобщиха  Димов е готов да се раздели с поста си.