Прекратиха повторното дело за екстрадиране в Гърция на наш сънародник, който вече е бил оневинен у нас.

Оказва се, че абсурдният казус не е единствен.

Тошко Тодоров - Машора се върна в Бургас за ново дело, след като преди седмица беше задържан по време на почивката си край Китен. Изкара три дни в ареста на бургаския затвор, въпреки че преди година е бил оневинен от Окръжния съд в Пловдив.

"Становището на прокуратурата е, че настоящото производство следва да бъде прекратено", каза наблюдаващият прокурор Сузана Чинева. 

Бургаският съд прекрати делото.

"Очаквах, че ще ме екстрадират, бях готов. Тя правдата винаги излиза наяве, рано или късно", заяви Тошко Тодоров. 

"Клиентът ми ще си търси правата за обезщетение, за неимуществени вреди в следствие на това напрежение което е изпитал, болката и страданието", категоричен бе адвокатът на задържания Гънчо Гънчев. 

До казуса се стига, след като мъжът продал кемпера си, който е задържан в Гърция с мигранти. Делата там все още не са приключили. Оказва се, че случаят не е единствен.

"Лежах в следствения затвор в Комотини, продадох си автомобила 2020 г. Тази кола по някакъв начин стига в Гърция, карани са имигранти и Гърция пращат европейска заповед за арест с цел екстрадиция все едно аз съм организатор на това нещо", заяви Пламен Чавдаров от град Левски. 

За 8 минути дело този човек изкарва 6 месеца в гръцките затвори. Пострадалите се организират и ще пишат сигнал до омбудсмана.