И до края на деня ще преобладава слънчево време. Ще има само временни увеличения на облачността. Краткотрайни валежи ще има на много малко места. В източните райони вятърът все още ще се задържи предимно до умерен от североизток.


Максималните температури днес ще бъдат  между 25° и 30°. 

И по морето ще бъде предимно слънчево. Местата с валежи, ако изобщо има такива ще бъдат много малко. Ще продължи да духа предимно до умерен вятър от североизток.


И над планините днес ще бъде предимно слънчево. Ще има само временни увеличения на облачността. Ще вали на съвсем малко места

И през почивните дни в планината времето ще бъде приятно и предимно слънчево.

Тази нощ ще бъде ясно, утре слънчево. През деня ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между 11° и 16°, максималните - между 26° и 31°.


В неделя в източната половина от страната вятърът ще се ориентира от север-североизток. Там и облачността след обяд ще се увеличи, на места ще има и краткотрайни валежи. Над западната половина от страната ще остане предимно слънчево, със слаб до умерен северозападен вятър. В понеделник вятърът ще отслабне, в отделни западни райони временно и ще стихне, а в Източна България ще бъде източен. Повече облачност ще има отново над източната половина на България, почти без валежи. През следващите дни над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, сутринта на места, с ниска облачност. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България - до умерен, от изток-североизток. Минималните температури ще са от около 8°-10° до към 15°-16°, максималните - предимно между 24° и 29°.