Нов кабинет следващата седмица очакват съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

Преговорите между четирите партии продължават и този уикенд, като те не са публични за медиите.

„Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ уточняват структурата на кабинета с четиригодишна управленска програма.

В момента тече последно съгласуване на коалиционното споразумение. То е 180 страници и е документът, който трябва да бъде одобрен от ръководствата на останалите три партии в бъдещата коалиция. Това ще се случи най-вероятно в понеделник или вторник.

Пълният списък с имената на номинираните министри в коалиционния проектокабинет обаче ще е ясен едва през следващата седмица.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който вече е номиниран за премиер, не скри, че за две министерства вече има определени кандидати -  на финансите -  Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане настоящият Бойко Рашков.

Снимка: bTV

„Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и ще се радваме да работим с него занапред", заяви Кирил Петков.

Петков каза още пред bTV, че всяка от формациите в бъдещото управление може да има свой вицепремиер. Това означава, че в новия кабинет ще има най-малко четирима вицепремиери - от „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Снимка: bTV

Най-вероятно другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев ще бъде и вицепремиер, освен финансов министър.

В предаването „Тази събота“ новият председател на Народното събрание Никола Минчев обяви, че приоритет за новата власт ще бъде реформата в съдебната система, а парламентът няма да е гумен печат на правителството.