Пълна ревизия на МВР - около това предложение се обединиха партиите, които трети ден преговарят за бъдещо управление.

Освен вътрешната сигурност „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ разговаряха и за регионалното развитие, екологията и културата.

Пълна проверка на МВР - на щата, на работата и на финансите. След което и да се изготви нов закон, поискаха от БСП.

Снимка: btvnovinite.bg

От ИТН предлагат пожарната и Гражданската защита да бъдат извадени  от МВР и да се обособят в отделно министерство за борба с бедствията. Според „Продължаваме промяната” е нужен изцяло нов закон за обществения ред.

„Вие наистина ли вярвате в процента на разкриваемост, който се обявява аз допреди една година бях оперативен служител в МВР“, заяви Милен Иванов от „Продължаваме промяната“.

Според ИТН от структурите трябва да бъдат извадени и личности.

„Там са инфилтрирани хора свързани с олигарси и престъпни групировки“, заяви Николай Радулов.

„Политическо инженерство в системата - видяхте какво стана на протестите. Ниско е доверието на хората“, коментира Иван Иванов от БСП.

„Корупцията на борисовата държава, го наричам аз, се превърна в заплаха на устоите на държавата, защото се покровителства от самата държава“, заяви ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“

Корупцията се оказа най-сериозния проблем и в на екологията. Според Кирил Петков там тя е "безумна".

Снимка: btvnovinite.bg

Нужна е пълна реформа на ВиК сектора и спиране на течовете, които достигат 60%. Трябва да се разшири националната система за мониторинг на въздуха. Не се забранява вноса на отпадъци, но трябва да се засили контрола. Предвиждат се и рестрикции за строителството край морето.

В дискусията за културата се включи и Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, избран за депутат от „Продължаваме промяната“.