През следващото денонощие, под влиянието на средиземноморския циклон „Албена“, който ще премине през Гърция, метеорологичната обстановка ще се усложни. 

През нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. В северозападната половина ще превалява сняг, а в югоизточната – дъжд. Очакват се значителни валежи,  образуване на снежна покривка, а по планинските проходи ще има и навявания. С умерен и силен вятър от североизток, а по-късно от север-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават.

Утре вече навсякъде ще вали сняг. Значителни снеговалежи ще има в Северна и Източна България, където са обявени предупреждения от втора степен. В югозападните райони валежите ще спрат в ранните часове на деня. Ще бъде ветровито със силен, в Дунавската равнина и Източна България временно и бурен северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и образуване на преспи и навявания.

В нощта срещу вторник снеговалежите навсякъде ще спрат.

През следващите дни ще бъде студено, но вече без валежи. Снежната покривка в Северна България и по високите западни полета ще се задържи. Минималните температури там ще са близки и дори по-ниски от минус 10 градуса. Още във вторник вятърът чувствително ще отслабне, на места в Западна България и ще стихне. През втората половина на седмицата ще започне бавно затопляне и ще има повече слънчеви часове.