Ледени януарски дни в страната. Студеното време създаде проблеми за шофьорите на места, а на връх Мусала днес беше до минус 25 градуса.

В София сутринта беше минус 8 градуса. В Чепеларе, Смолян и Дупница сутрешните стойности паднаха до минус 11 градуса. Най- студено е в планините, където остава и доста ветровито, така че избягвайте разходките там.

Утре сутрин ни очаква още по-студено време, в София и в населените места в западните райони се очакват до минус 10-12 градуса. И през деня се очакват отрицателни температури, затова отново са обявени предупреждения от първа степен.

Заради ниските температури в Царево сутринта улиците бяха като ледени пързалки за колите и пешеходците. Стигна се и до инцидент - пожарен автомобил не успя да спре и се блъсна в аварирал камион. За час, докато бъдат опесъчени улиците, са станали около 30 инцидента с леки коли, възмущават се местни жители.      

„За минути пътят се е превърнал в ледена пързалка и изведнъж е стегнало. Пожарната се отзовавала на сигнал за горящ покрив, когато автомобилът е поднесъл по заледения път и се е блъснал в аварирал камион. Няма пострадали”, заяви за bTV началникът на пожарната в Царево гл. иснпектор Кирил Киряков.

От сряда започва постепенно повишение на температурите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!