Жегите продължават и днес. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Предупреждение за опасно горещо време е обявено за 13 области. То е в сила за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Ловеч, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково.

От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в западната половина от страната ще превали краткотрайно.

Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – югоизточен вятър.

Над планините ще бъде слънчево, около и след обяд ще има временни увеличения на облачността и на места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 26°, а на 2000 метра – около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, привечер ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 26 и 29 градуса, близки до температурата на морската вода.

Горещините продължават и през уикенда, а следващата седмица се очакват и най-високите температури у нас за това лято - до 39°.