Днес до обяд ще вали силно в Западна и Централна България, следобед валежите постепенно ще спират и ще започне да вали на изток.

Най-значителни количества дъжд се очакват в югозападните райони – предупрежденията са от втора степен, в останалите райони кодът е жълт. Поривите на вятъра в страната ще са до 70-80 км/ч.

Температурите в западните райони ще са между 16 и 19 градуса, в останалата част от страната – между 21 и 26 градуса, в София – 16 градуса.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 1800 метра височина дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен южен вятър, който по-късно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

Над по-голямата част от Западна Европа ще преобладава облачно време, ще има и валежи. В централноевропейските страни също ще вали. Предимно слънчево ще е в Украйна и южната част от Европейска Русия, в северните райони ще има превалявания от дъжд и сняг.

На Балканите от запад на изток преминава циклон. Освен в югозападните райони на нашата страна, значителни количества се очакват и в югозападните райони на Румъния, и в североизточната част на Гърция.