Днес в равнините и котловините ще преобладава облачно и мъгливо време.

Над планинските райони ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Максимални температури между 3° и 8°, по-ниски в местата с трайна мъгла.

В планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – 0°.

С преминаването на атмосферен фронт през страната, през нощта облачността ще е значителна и на места, главно в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Ще има условия за образуване на поледица.Още преди обяд от запад облачността ще се разкъсва и намалява в повечето райони до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и  ще е умерен.

Минималните температури ще са от минус 2°, в Дунавската равнина до 5°. Максималните температури ще са между 6° и 11°, по високите полета на Западна България ще са по-ниски между 2° и 5°.

В понеделник вятърът още малко ще се усили. Облачността ще е значителна и на места в страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. През нощта срещу Коледа в страната ще нахлуе студен въздух. Дъждът ще премине в сняг, но от север бързо ще спира.

На Коледа ще е ветровито, ще продължи да застудява. Все още ще превалява, на повече места в Южна и Източна България, предимно сняг. През следващите дни облачността ще е разкъсана, в повечето райони предимно значителна. В сряда ще остане ветровито, на отделни места е възможно да превали слаб сняг.

В четвъртък вятърът постепенно ще отслабва. Минималните температури ще се понижат, а дневните слабо ще се повишат.