Стотици хиляди българи тръгнаха на път в навечерието на четирите почивни дни за великденските празници, но редовните очаквания за огромни задръствания засега не се оправдават.

На АМ „Хемус“ при тунела „Витиня“ се образува колона от автомобили, дълга над километър. Причината е, че продължаващият ремонт на съоръжението, заради който движението се осъществява в едно платно двупосочно.

Снимка: bTV

Интензивно беше движението през целия ден по магистралите „Струма“, „Люлин“ и „Хемус“.

За около два часа беше проблемно преминаването през АМ „Тракия“, около 18-ия километър, заради катастрофирал турски тир. Шофьорът вероятно е получил удар и е починал. По чудо камионът не е ударил други автомобили.

Снимка: bTV

Заради инцидента движението беше отцепено, а колите пълзяха само в аварийната лента. Колоната от чакащи коли надхвърли шест километра.

Традиционното пътуване до Гърция обаче вероятно е отложено или остава за по-късен час, защото до вечерта трафикът по АМ „Струма“ не беше по-натоварен от всеки друг предпразничен ден, коментира кореспондентът на bTV Ирина Жерева.

Снимка: bTV

През целия ден днес на ГКПП „Кулата“ движението беше нормално.

Преминаването става по облекчен режим, но при натоварен трафик е възможно да се образуват опашки, предупреждават от Гранична полиция.

Вижте повече във видеото:

Според Пътната полиция много хора ще пътуват утре. Съветът е да се тръгва по-рано и да се спазват правилата.

Снимка: bTV

Днес и през следващите дни КАТ ще респектира със засилени проверки. В празничните дни шофьорите са в пъти повече и има драстичен ръст на нарушенията – движение с превишена скорост, употреба на алкохол и наркотични вещества, непоставяне на колани, разговори по телефона по време на шофиране и т.н, каза Николай Крушарски от Пътна полиция в СДВР.