Недекларирани 470 940 лични предпазни средства - шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, са задържани при три проверки на ГКПП „Капитан Андреево“.

При два от случаите на митническия пункт пристигат товарни автомобили с румънска и българска регистрации, влизащи в страната от Турция.

При проверката на единия камион е било установено, че в товарното помещение са укрити 940 предпазни шлема. Сред декларираната стока митничарите откриват и 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони, носещи логото на защитени марки и 1290 ключодържатели с логото на известни марки автомобили.

Другият камион превозвал стока за Унгария. В него при проверка на 250 колета са били открити 40 000 дрехи, спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни брандове.

В 22 от колетите са били открити 420 000 защитни предпазни ръкавици за еднократна употреба, които липсвали в описаните в документите стоки.

При третия случай митническите служители проверяват товарен автомобил, управляван от турски шофьор, който представил редовни документи за превозваната стока за Германия. Сред нея е било установено, че има недекларирани 50 000 защитни маски от плат.

Контрабандните лични предпазни средства са задържани, а на шофьорите са съставени актове.