През изминалото денонощие „Гранична полиция“ е предотвратила 253 опита за незаконно преминаване на държавната граница. 213 опита са предотвратени на българо-турската граница, 40 опита – на българо-гръцката граница, съобщават от дирекцията на МВР.

Общо 18 незаконни имигранти заедно с техните петима водачи са задържани през последните три дни от гранични полицаи от ГПУ-Бургас и ГПУ-Средец.

Този четвъртък към 4 ч. сутринта граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас е извършил проверка на автомобил с турска регистрация, в който са се качили петима незаконни мигранти. Водачът на превозното средство е турски гражданин, а пътниците, които са били без документи за самоличност, се самоопределят като сирийци

По същото време друг наряд на ГПУ-Бургас е задържал отново в района на село Маринка 28-годишна софиянка, превозваща с личния си автомобил двама нелегални имигранти, определящи се като афганистанци.

Половин час по-късно отново в същия район граничните полицаи са задържали и 34-годишен мъж от Кричим, криминално проявен, който превозвал трима чужденци без документи, определящи се като сирийци. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на ГПУ- Бургас .

На 19 октомври към 22 ч. граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец е задържал осем нелегални мигранти и техните двама водачи по време на проверка на два автомобила в района на село Дюлево. В едната кола, управлявана от 34-годишна жена от Гълъбово, граничните полицаи открили четирима чужденци без документи за самоличност. Във втория автомобил, управляван от 63 –годишен софиянец, са установени още четирима незаконни имигранти без документи. Чужденците заявили, че са афганистанци. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на ГПУ-Средец.