Български пробив в борбата с двойния стандарт при храните – програма, разработена от наши евродепутати, днес получи официално “зелена светлина” в Брюксел.

Програмата за борба с двойните стандарти е на двама депутати от ГЕРБ. Нейният обхват е на територията на 28-те страни членки, като акцент ще е традиционно ощетената Източна Европа. Стойността на програмата е 1,3 млн. евро, за които ще могат да кандидатстват неправителствени организации. Очаква се стартът на програмата да бъде даден през януари 2019 г.

Перилни препарати, зехтин, маслини, лекарства. Това са най-често купуваните от българи продукти в Гърция. Нашите сънародници коментират, че получават добро съотношение между качество и цена, докато у нас уж същите стоки са по-лоши.

Дори българските продукти са различни, ако са произведени за нашия пазар или за чуждия, твърдят потребители. Затова управляващите инициират програма, която да се бори с двойния стандарт на европейско ниво.

След създаването на програмата, очаква се за нея да отговаря централизиран европейски орган, който да следи продуктите в София, Атина и Берлин да са едни и същи като качество.