Ден преди поредния дълъг уикенд започна организацията на движението с цел да бъдат предотвратени задръствания и пътни инциденти. 

Днес полицейското присъствие по всички натоварени пътища е осезаемо.

За улеснение на трафика през Владая днес от 12 ч. до 20 ч. и утре от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София.

Снимка: btvnovinite.bg

В неделя в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на пътя през Владая е магистрала „Люлин”.

В неделя ще има и допълнителен патрул на разклона за Банско при Симитли, който ще пропуска поетапно трафика от Гърция и този от Банско.

Снимка: btvnovinite.bg

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по магистралите. По натоварените трасета те ще бъдат спирани и в неделя.

По пътя за Гърция ще има повече патрули от обичайно.

„В района на Кресненското дефиле също ще имаме екип, който при необходимост да помага и контролира. Той ще е мобилен в трафика и ще подава сигнали със синя лампа”, обясни Данаил Стоицов, началник на Пътната полиция в Благоевград.

За да избегнат натоварения трафик към Гърция утре, някои тръгнаха на път още днес и по обяд движението стана интензивно, но до задръствания не се стигна.

Анализът сочи, че основната причина за катастрофите остава рисковото изпреварване и навлизането в лентата за насрещно движение. 

Същевременно малко след 17 ч. катастрофа на разклона за Банско и Кулата предизвика задръстване от коли, идващи от Банско.

Снимка: Ирина Жерева

Причината за инцидента е неспазена дистанция, заради която пикап се ударил в тир. Няма пострадали.

Снимка: Ирина Жерева