Трима души, обвинени в убийството на млада жена в столичния квартал „Орландовци“, сами са се предали в СДВР. Това съобщи  административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова относно повдигнати обвиненията на трима служители на охранителна фирма.

„На трите лица са повдигнати обвинения за убийство на млада жена в град София. Случило се е на 17 май в квартал „Орландовци“. На 17 май в ранните часове е получен сигнал на гражданин, че на улица в този квартал пред една къща има лице от женски пол в безпомощно състояние, с видими следи от насилие – с вързани лице със „свинска опашка“, поясни тя.

 „Установена е самоличността на пострадалата, тя е водила скитнически начин на живот, криминално проявена е, наркозависима. Същата заедно със свои близки многократно е извършвала кражби“, добави тя.

 „Установени са тримата обвиняеми, по бухалките, с които са я наранявали е имало следи от тяхна кръв. На камерите се виждат и техни действия, при пренасянето й в склада и за нанесените й удари“, добави Русинова, цитирана от „Фокус”.

 „Едно от лицата е било осъждано за трафик на наркотици извън България. Излежал е част от присъдата. Предсрочно е освободен е и в срока на това освобождаване е извършено престъплението“, поясни прокурор Русинова.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев определи престъплението като изключително брутално. Тримата извършители завързали ръцете на пострадалата и й нанесли множество удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен шок, след които починала.

Преди 2 месеца убитата млада жена отново е претърпяла тежък побой, като за назидание дори била подстригана, обясни Георги Хаджиев. Тя събирала желязо заедно с брат си, и двамата водели скитнически начин на живот и са наркозависими.