Пред bTV говори жена, получила заплахи от отстранения работник от „Мини Марица-изток“ Виктор Костов, подкрепящ нападналия с макетно ножче 18-годишно момиче - Георги Николаев.

Жената, пожелала да остане анонимна, познава семейството от много години. Казва, че пострадалото момиче ѝ е като дъщеря.

Виктор Костов е вторият задържан за заплахи след нападението. Жената е получила съобщение от него във Фейсбук:

Снимка: bTV

Жената разказа пред bTV, че Виктор Костов е казал пред полицията, че профилът му във Фейсбук е бил хакнат.

„Психически тя (б.р. нападнатото момиче) не е добре. След няколко дни раните ще зараснат, но вътрешните белези ще останат за цял живот“, разказва жената.

Тя допълни, че семейството е тотално разбито психически.

„Не мога да си обясня защо заради това, че някой не си е свършил работата по веригата досега, се налага детето да минава през целия ад. Те спряха да живеят, много е трудно. Именно заради това един месец мълчахме и се надявахме, че институциите ще си свършат работата. Видно е, че това не се случи, което е много жалко, а уж сме в правова държава“, добави тя.

„Искаме да разберем кои хора не си свършиха работата, защото за да се стигне до това втори път да го задържат, отново за 72 часа, видно е, че не са си свършили работата. Искам да попитам какво ще се случи след изтичането и на тези 72 часа – пак ли ще го пуснат?“, пита близката на семейството на пострадалото момиче.

Тя добави, че снощи 18-годишното момиче е било разпитано в Районната прокуратура на Стара Загора заради заплахите за убийство към нея.

„Нападателят е осъждан и то неведнъж, за лека телесна повреда, доколкото знам. Институциите да кажат“, добави жената.