Говорят близките на жената от Франция, която пострада тежко в катастрофата на Околовръстния път в столицата в неделя призори.

Нейният спътник - френски гражданин, почина на място. В ареста и с повдигнато обвинение за безразсъдното шофиране с почти 200 километра в час е 39-годишният Димитър Любенов.

Жената се възстановява в болница „Света Анна“. Пред близките си тя разказала, че катастрофата е станала за секунди.

Първият и последен разговор на Тибал и братята му с майка им е бил часове след удара. Успели да я видят за минута в болницата. 

„Не си спомняше нищо. Дори не знаеше, че е участвала в катастрофа. Наложи се ние да и кажем, че е спътникът й е починал и е претърпяла катастрофа“, заяви синът на пострадалата при катастрофата жена – Тибал Пети.

"Не можем да я видим – не можем да разберем как се чувства. Написахме ѝ на лист хартия, че я обичаме. Надявам се, че го е получила", добави той.

Дни преди инцидента Тибал е пътувал от Франция към България с родителите си. Искали да видят брат му, който живее в Банско. Вместо обаче да се прибере заедно с тях, Тибал останал още малко тук. Това е и причината да не е в автомобила с родителите си.

Относно искането за домашен арест от страна на обвиняемия, Тибал коментира:

"И аз искам да съм си вкъщи заедно с баща си. Но не може, той вече не е тук. Много ми е трудно дори да си помисля да му простя за това, което причини. То си е убийство".