Само пред bTV говори нападната служителка от пункта за плащане на сметки във Враца при снощния грабеж.

Всичко се случва за секунди. От записите на охранителните камери се вижда как двамата маскирани нахлуват в пункта, когато в него няма клиенти. И двамата въоръжени. Единият остава при вратата, другият насочва нож към касиерката.

„Ужасът по принцип е неописуем. Аз смятах, че е някакъв майтап до момента, в който видях ножа, и ми изсъска със страшно злобен глас: „Давай парите, ма“.

Когато тръгна вече по стълбите да влиза отзад, разбрах, че нещата са сериозни. Опитах се да дам половината пари, направи му впечатление, че са по-малко, взе останалите, поиска ги, обиди ме и избягаха през вратата“, разказва заплашената с нож касиерка Магдалена Кръстева.

Веднага след това другата касиерка натиска паник-бутона. 

„Тя беше много стресирана, много уплашена, може би повече от час време отвън трепереше и не можеше да реагира, не че аз не съм уплашена, но в тоя момент тя ми беше приоритет, защото беше почти пред колапс“, уточни Кръстева.

Двете жени и собственикът на пункта даваха показания в полицията до късно през нощта. Разказват, че подобно нещо никога не им се е случвало. 

Близо четири хиляди лева са откраднати при грабежа. Извършителите още се издирват.

Въпреки случилото се, Магдалена Кръстева е на работното си място часове след грабежа. 

„Чак боец – не, просто се моля да не се случва повече и на никого. Дано ги хванат, защото това не може да продължава така“, коментира жената.

След случая охраната на пункта ще бъде засилена.