Близки на убития Димитър Малинов от Цалапица отново настояха за бързо задържане на заподозрения Рангел Бизюрев. 40 дни след смъртта на младия мъж Бизюрев не е арестуван. Предполага се, че се укрива в Германия.

В петък семейството на Димитър се срещна с вътрешния министър Калин Стоянов пред сградата на бившия Партиен дом. Той обеща на родителите на жертвата, че властите продължават работа по случая.

А протестите на жителите на Цалапица продължават. Те отново излязоха на кръговото кръстовище край селото, където блокираха движението.

Сред протестиращите бе и младеж, който по собствените му думи е закарал до летището заподозрения за убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

„Аз съм го карал и като замина миналата година. Като се прибра го взех от летището. Тогава се разбрахме на 24-ти да го карам пак към летището. И други хора от селото съм карал, вършил съм им услуга. Ние се бяхме разбрали пак да го закарам. Изглеждаше леко уплашен и стресиран. Нищо не е казвал за изчезването на Димитър. Само каза, че не е спал“, обясни Стилиян Дзифков.

„Предупредени сме, че нямаме право да издаваме информация. Мога да каже, че въпросната вечер, когато са задържани близнаците, единият от тях прави самопризнания. Той води полицаите до мястото, на което е заровено тялото на сина ми. След това правят отказ от самопризнанията си. Да, мислим, че те са имали по-сериозна роля при убийството на сина ми“, категорична бе майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова.