Най-богатият човек в света се възхити на Белоградчишките скали. Собственикът на „Тесла“ Илон Мъск ги оприличи на компютърна игра, по снимка в „Туитър“ на български фотограф. Наш екип се срещна с автора на фотографията. 

Открихме 40-годишния Владислав на работното му място – сред природата. Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми. В последствие кадърът влиза и в годишния му календар.

Говори авторът на снимката, която впечатли Илон Мъск
Снимка: bTV

„В България можеш да снимаш 11 от 12-те месеца, имаме 4 сезона, можеш да снимаш езера, море, планини, всичко. Колкото повече работиш и правиш нещата, които ти харесват, случайностите рано или късно се случват“, каза Владислав Терзийски, фотограф и оператор с дрон.

Преди ден снимката му е споделена в „Туитър“ профил за фотография. Под нея се появява коментар от бизнес магната Илон Мъск, който оприличава скалите на кадър от известна видеоигра.

„Бях сигурен, че това е в Elden Ring”, пише Мъск под фотографията. 

Снимка на български фотограф възхити Илон Мъск
Снимка: bTV

„Това, че е шерната снимка от Илон Мъск за България работи много добре за самата ни страна и за мен, но това не е важно. Сигурен съм, че доста хора, които са видели снимката дори не са чували за България. И съм сигурен, че много хора ще се разровят в интернет и ще видят, че е едно много интересно място, което могат да посетят”, смята авторът на снимката.

Министърът на туризма покани Мъск лично да се увери в красотата на страната ни. А казаното от милиардера провокира дискусия във „Фейсбук” профила на фотографа.

Снимка на български фотограф възхити Илон Мъск
Снимка: bTV

„Мои приятели започнаха да ме бъзикат „сега да му поискаш да ти прати една електрическа кола”, друг ми казва „да му пратиш един календар, да види колко хубава е България”, разказа Владислав. 

На въпрос дали ще го направи, той отговаря така:

„Може би. Реално човекът прави неща, които никой друг не прави”. 

През 2017 година кадър на буря, снимана от него на Витоша, обиколи социалните мрежи и стана най-споделяната снимка. Стигна и до чуждестранни медии.