Пребитият Георги Кадиев от Смолян вече е изписан от болницата. „Състоянието му е значително по-добро, възстановява се и го  изписват от болницата в Пловдив ", съобщи братът на пострадалия 27 – годишен мъж.

По време на престоя си в лечебното заведение Георги претърпя операция на главата, която бе животоспасяваща и чрез нея лекарите премахнаха образувал се хематом. В бъдеще предстоят още две хирургически интервенции, като те ще бъдат за справяне с проблемите на челюстта и на едното ухо.

Георги беше пребит с дървени пръти от двама мъже на 21 и 23 г. от ромски произход на 6 юли в смолянския квартал „Устово”. Повод за сбиването станала сцена, при която мъжете от Хасковско се опитали да спънат момиче от квартала. Георги защитил девойката и нанесъл няколко юмручни удара на мъжете. Двамата се върнали по-късно с тояги.

Майката на Георги смята, че синът й живее втори живот. Предстоят му още две операции - на челюстта и ухото.

Оказва се, че майката познава нападателите от технологичната фирма, в която работи.

"Те са на обучение в нашата фирма и едно от момчетата аз го обучавах. Само това съжалявам, че го знам кое е. Никога, докато съм жива не искам да им виждам лицата", категорична е Мария Камбурова.

Побойниците бяха задържани и срещу тях е образувано бързо производство. В момента са под домашен арест. Нападателите са в Смолян за обучение в един от заводите в града.

Срещу двамата е повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост и нанасяне на средна телесна повреда.

Заради този побой в Смолян имаше протести.