88-годишна жена е бита и ограбена в дома си в мъглижкото село Дъбово. Взели са й 40 лева. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Баба Пенка живее сама в края на селото. В събота, час преди полунощ, жената гледала телевизия в дома си. Чула силен шум и излязла да види какво става.

След като не видяла никого в двора, жената се върнала вкъщи и докато затваряла, крадецът я съборил на земята. Баба Пенка разказа, че си е ударила силно главата.

Нападателят си тръгва с плячката - очила и портмоне, оставено върху скрина с 40 лв. вътре.

Полицията реагирала светкавично, организирали и очна ставка. Възрастната жена не могла да разпознае нападателя. Работата по случая продължава.

А възрастната жена разказва, че още във вторник видяла, че избата й е отключена, а вътре нещата били в безпорядък.

Според пострадалата крадецът е идвал цяла седмица в имота  й - първо изчезнала зимнина, после бакърите и пръскачката.

Кметът на селото Теньо Бенев описва като тихо и спокойно населеното място. Със съдействието на Община Мъглиж, отскоро тук има и частна охранителна фирма, която пази селото, но до 21 часа. Случаят Бенев определя като “спорадичен”, по-скоро случаен инцидент.

Жителите му обаче не мислят така.

 

Те разказват, че много често намират телената ограда на двора им срязана, затова не смеят да оставят нищо по двора си. Не могат да приберат и продукция от градината си, защото тя изчезва преди хората да успеят да я оберат.