Предпразнично цените на някои от традиционните великденски храни тръгнаха надолу, но и така похарченото за трапезата тази година ще излезе по-скъпо в сравнение с миналата. Агнешкото се е покачило най-много, като на места килограмът му е 17 лв.

Най-скъпи са цените на мръвката в Пловдив и София. Големите хипермаркети пък изобилстват от вносна стока - основно с произход Нова Зеландия. От месарските магазини се похвалиха, че пред вратите им се извиват опашки. Пиковото пазаруване обаче предстои, а търговците предричат и още по-високи цени за агнешкото.

Поевтиняване на яйцата е отчетено, след като се стигна до исторически рекорд. Все пак те остават по-скъпи в сравнение с миналата година. Цените на салатите също са тръгнали нагоре, като увеличението е с 10%. Вносните козунаци са се покачили осезателно.

След прогнозите за рязко поскъпване на хляба, цените се движат около 1,40 лв. за килограм, като драстично поскъпване засега няма. Картофите отчитат сериозен спад в цената си – около 60 стотинки за килограм.