На 14 февруари се отбелязва и Свети Валентин. Празникът обикновено е съпроводен от подаръци, бонбони и цветя. На тази дата в двойките изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и подаръци с формата на сърце.

Този ден е посветен на Свети Валентин, покровител на влюбените. Празникът е католически, но се отбелязва от влюбени двойки по целия свят, независимо от тяхната религия.

В София днес едно голямо сърце внесе настроение и раздаде любовта си.

Клео Вивиес е от Франция. Пристига в България на благотворителна мисия преди месец. Рено Годон е студент в университет на три часа от Париж, от петък също е у нас. Днешният празник ги събира.

„За първи път сме заедно в чужбина. Срещнахме се на парти във Франция преди около три години. Беше преди около година, когато вече излизахме“, разказва Клео.

Приятелството им прераства в любов и почти заживяват заедно.

„Аз направих първата крачка, защото тя е срамежлива. Целунах я“, споделя Рено.

„В моята къща беше след парти, беше почти преди година април“, допълва Клео, а Рено помни и точната дата – 18 април.

Освен Клео и Рено голямото сърце из улиците на София разсмя и други - както малки, така големи. Създаде настроение и никой не пропусна да се спре да го поздрави било то от кола или трамвай.  

След седмица Рено пътува обратно към Франция. Макар и от разстояние сърцето му остава в България при Клео поне до май, когато се очаква и тя да е по-близо до столицата на любовта.

Сърца имаше навсякъде днес. От светофарите на столицата до социалните мрежи, където се появи опакована кайма със същата форма.