Студентка прави коледни играчки по време на онлайн лекции. За нея последните четири години Коледа е време за ново начало. За подарена любов с поредната коледна топка.

„Най-нетипичната поръчка, която имах беше топка, която изобразява предложение за брак, но жената, която поръча топката, помоли момиченцето да е на колене и да предлага на мъжа“, споделя Александра Карапчанска.

Александра Карапчанска е 26-годишна студентка. Учи предприемачество и мечтае да има сладкарница. Хобито й е да рисува и по време на онлайн лекциите често се случва да майстори коледни топки. Хората започват да й ги поръчват още от ноември.

„Получавала съм много поръчки. Буквално първата, която беше ноември тази година, беше за 15 топки и всички бяха различни. Докато имам, възможност ще го правя", казва още Алекс.

Често хората й пишат съобщения във „Фейсбук“, а когато имат своя идея - я споделят. И всеки връща съобщение, след като получи подаръка.

"Идеята ми е да има хора, които са доволни и да се радват на подаръка, който получават, защото аз смятам, че тази коледна топка има много повече стойност от нещо, което някой ще сложи просто в шкафа си и няма да го погледне повече“, казва още студентката.

Александра разказва, че изработването на една топка отнема около половин час. И всяка следваща винаги е различна:

„Една жена идваше миналата седмица два пъти до тук много усмихната, много щастлива. "Благодаря, благодаря!" Призовавам хората да подаряват повече любов."