Около 5000 души ще посрещнат Нова година в Пампорово. Тази година някои хотели и апарт-хотели остават затворени заради пандемията, но работещата база е заета почти 50%.

Това сочат данните на Регионалната туристическа асоциация "Родопи". За първи път от пет години само български туристи ще празнуват в курорта. 

Празничен 4-дневен пакет за едно семейство в зимния курорт струва от 750 лв. до 3600 лв. Изпращайки годината на пандемия хотелите в Пампорово ще спазят въведените мерки.

„Вечерята ще бъде разделена на два етапа. Единият етап е в 19 ч., ще почнем сервиране на салата, предястие и основно плюс напитки, а вторият етап ще бъде, когато ще бъдат изнесени предястие, десерти и плодове горе в стаите на хотела“, обясни Антон Илиев, мениджър на хотел.

Много туристи обаче предпочитат да наемат къщи за гости. Тези в с. Момчиловци са пълни, има го и празничното настроение.

„Коронакризата обърна фокуса към малките населени места, а ние се стараем да отговорим на очакванията на туристите“, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Заради пандемията са отменени всички масови празнични прояви в района.