Право на отговор на Валери Симеонов след репортаж, излъчен в централната емисия на bTV Новините на 26 август. Той се отнася до недоволството на хотелиери от „Слънчев бряг“ във връзка с антикризисната програма за ваучери в туризма.

Според Симеонов абсолютно невярно е твърдението, че ваучерите за вътрешен туризъм предоставяни на лицата, които са на първа линия за борба с коронавирусната инфекция са само добро пожелание. Ваучерите влизат в сила на 1 юли, съгласно чл. 27 от Закона за мерките и действията по време на  извънредното положение. Съгласно тази норма съответните министри определят кръга на правоимащите.

Към момента са изготвени списъци на 18 600 служители на Министерството на вътрешните работи и на 23 333 служители на Министерството на здравеопазването и Здравната каса, имащи право да получат ваучери за почивка в страната, като част от тях са го ползвали в избрани от тях хотели.

Ваучерите не са само за този летен сезон, а са със срок на действие до 30 ноември 2021 г.

В правото си на отговор Симеонов посочва, че не отговаря на истината твърдението, че стойността на ваучерите е намалена от 400 лв. на 210 лв. Предложение за ваучери на стойност 400 лв. нито е правено, нито е коментирано.

Симеонов посочва, че неговото предложение, прието от Народното събрание, винаги е било за стойност на ваучерите от 210 лева за 7-дневна почивка.