Компанията майка на bTV Media Group, Central European Media Enterprises, има нов собственик – международната PPF Group. Сделката за операциите на СМЕ и в Чешката република, Румъния, Словакия и Словения, анонсирана миналия октомври, беше финализирана днес.

В официално съобщение новият собственик на bTV коментира, че приключването на придобиването ще помогне на компанията да заеме още по-силни позиции на ТВ пазарите си, като надгради досегашните постижения на CME.

„Очакваме с нетърпение да създадем нови бизнес възможности между медийните операции и телекомуникационните услуги. Щастливи сме, че имаме толкова силна и лоялна аудитория и възнамеряваме да задълбочим тази връзка с нашите зрители както чрез съдържание, така и с по-добро потребителско изживяване“, каза, Петр Келнер, мажоритарен акционер в PPF.

Любош Йетмар поема поста Главен изпълнителен директор CME Bulgaria и ще отговаря за операциите, стратегията и плановете за растеж тук. Той има богат опит както в радио, така и в телевизии и в организации като Warner Home Video, HBO Чехия и Словакия. Йетмар ще работи тясно с главния изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала и местния мениджмънт.

„bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители,” каза Любош Йетмар.

PPF оперира в 24 държави в света, като инвестира в сегменти като финанси, недвижими имоти, инженеринг и биотехнологии. В световен мащаб в PPF работят 135 000 души. PPF притежава и оперира мобилните оператори О2 и Telenor на шест централноевропейски пазара, включително Теленор България у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!