„Продължаваме промяната“ очакват нова дата за консултации с президента Румен Радев и неговата администрация. Днес партията не отиде на консултации с държавния глава.

„Днес сутринта от президентсвото беше изпратена покана за участие в консултациите при Президента Румен Радев относно съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.От “Продължаваме Промяната”  уведомихме с официално писмо от Андрей Гюров Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет“, съобщават от партията.

ПП допълват, че днес предстои Национален съвет на партията, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори.

„За вторник е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства. В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията  в Закона за държавния  бюджет в сряда“, допълват от ПП.

От пресцентъра на президентството заявиха, че предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност.