„Разбрахме се за приоритетите на правителството и постигнахме съгласие да се изготви в много кратки срокове програма с конкретни срокове“.

Това каза след разговорите между „Продължаваме промяната“ с БСП за нов кабинет кандидатът за премиер Асен Василев.

„Отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, то не е никак малко. Особено за ситуацията, в която работихме на множество кризи, които връхлетяха България. Дадохме си ясна сметка и за слабостите, една от тях беше неподготвена още от самото начало  ясно програма с задачи и срокове. Затова днес коригираме тази слабост“, заяви лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова.

По думите ѝ на тази среща двете формации не са говорили за министерски постове.

Двете формации отчели като слабост и лошата комуникацията и предлагат нов начин на взимане на решения в коалициония съвет с изграждането на секретариат.

На срещата е обсъден е и въпросът изгонените 70 руските дипломати, заради който БСП поиска Кирил Петков да не е кандидат за премиер.

„Призоваваме дипломатите на двете страни да направят всичко възможно да не се стига скъсване на отношенията между България и Руската Федерация, както и да се нормализира диалогът между двете страни, така че да е в интерес на българския национален интерес“, каза Нинова.

„Дипломатите трябва да си влязат в ролята на дипломати и нашите да работят за българския интерес, а руските за руския. Нормализиране на отношенията минава през нормализиране на диалога и от двете страни. Не мисля, че в дипломатическата история има преосмисляне на нота“, коментира Асен Василев.

Съпредседателят на ПП и кандидат за премиер уточни, че утре ще преговарят с независимите депутати, но категорично няма да говорят със Слави Трифонов и Тошко Йорданов.