Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание.

Това пише в позиция на „Градус“, собственост на Иван Ангелов, към който вчера Стоименов отправи обвинения в натиск и връзки с властта пред комисията по ревизия. 

Бизнесменът се представи като голям зеленчукопроизводител и зърнопроизводител: „Сполетяха ни страшно много беди. Тези беди ни дойдоха от един картел, който се казва Г8, който е образуван от много земеделци в Стара Загора с главното ръководство на г-н Иван Ангелов, собственикът на фирма „Градус“. 

„Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него. „Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството“, пише още в позицията им. 

Изнесените вчера твърдения се определят от „Градус“ като внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди. „За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица“, пишат още от дружеството.